Да се научим на чудеса и вълшебства от Коледа!

Да се научим на чудеса и вълшебства от Коледа!

Обожавам Коледа и нейната магия! Харесва ми как целия град блещука с цветни украси и по улицата има безброй усмихнати лица. Студеният въздух поема мириса на ароматна канела и джинджифилови курабийки, мммм любимите ми от сладкарничка Dolce Fellini  в центъра на Пловдив. Тази година е някак различна, някак уплашена като малко дете, което за първи път ще се пуска по ледената пързалка и се страхува да не падне. Но аз усещам коледния дух още по-силно в моето семейство. Не мисля за подаръците и празнуването, а за споделянето на емоцията с моите приятели, за красивите моменти прекарани с най-близките ми хора, за уюта на моя дом, в който рисувам с Любов. Позитивизмът изпълва душата ми и съм в очакване на нещо красиво и много хубаво. Виждам нови възможности и вярвам, че те са правилните за всеки един от нас. Юпи йеее. Наистина вярвам в чудеса. А вие?

Всъщност какво се случва на Коледа:

Обръщаме се към Вярата, която се е скрила вътре в нас. Те е в нашата природа и най-близко до божествената, тази на твореца. Човек сам си е творец, но затова трябва вяра „Всичко е възможно за онзи, който вярва”. Затова е много важно да вярваме в правилните неща, защото не се случва това, което искаме, а това, в което вярваме.
През Коледните празници усещаме Изобилие. То е навсякъде около нас. Изобилие от вкусна храна, изобилие от празнични украси и светлини, изобилие на чувства и вълнение от подаръците, които чакат под елхата. Изобилието е в нас. Всичко тръгва от нас.

Обожавам Коледа! Обожавам снежинките и чистотата, с която ни дарява природата. Харесва ми да вярвам в магията на първия сняг. Чакам с нетърпение да завалят и снежинките в Пловдив. Тази магия, която се задвижва с вълшебната пръчица на Вярата, Изобилието и Любовта. Когато се постараем да ги усвоим, разбираме колко много чудеса можем да творим.

Затова нека не спираме да вярваме в Коледното чудо. Нека си пожелаем нещо съкровено. И да очакваме сбъдване.

Ето и моето послание:

Майчина прегръдка

painting